Recept van

Chef bij .

Bereidingstijd

60 minuten

Pangeroosterde Brasvar kotelet met ragu van witloof en balsamico uien.

Ingrediënten voor 2 personen

 

2 x 400 g kotelet van het Brasvarken

 

Voor de marinade

 

  • 1 teentje knoflook geraspt
  • schil van 1/2 citroen in kleine blokjes gesneden
  • 1 tl geplette venkelzaadjes
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout

Voor de ragu van witloof en balsamico uien

 

  • 2 stronkjes witloof, gesneden
  • 2 rode uien, gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl bruine suiker
  • 2 el balsamico azijn
  • peper & zout

Bereidingswijze

 

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een niet-metalen kom en meng goed. Wentel de BRASVAR koteletten in de marinade en laat minimaal 20 minuten marineren in de koelkast.

Stoof het witloof en de uien aan in de olijfolie en gaar ongeveer 10 minuten. Voeg de suiker en de balsamico azijn toe en roer goed. Smaak af met peper en zout. Stoof nog eens 5 minuten en neem van het vuur.

Haal de BRASVAR koteletten een half uur vooraf uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Verhit een grillpan op een matig vuur en grill de BRASVAR koteletten 4 minuten aan elke kant. Draai ze halverwege een kwartslag om een mooi patroon te verkrijgen. Haal ze uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat rusten gedurende 3-4 minuten. Warm ondertussen de ragu van witloof en uien zachtjes op. 

 

Serveertip

 

In het midden van een warm bord en druppel er wat balsamico rond. Leg de BRASVAR kotelet bovenop de ragu.

Smakelijk!

Print dit recept